vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mocănița Apusenilor a lovit două mașini la Roșia Montană

Trenul turistic ce trece printr-un cartier al romilor din Roșia Montană a lovit miercuri, 23 iunie, două mașini și accidentul a stârnit revolta localnicilor, care spun că mocănița trece cu viteză prea mare printre casele lor, scrie Adevărul.

Mocăniţa Apusenilor şi-a reluat cursele turistice între oraşele Câmpeni şi Abrud sâmbătă, 19 iunie. Pe traseul său, trenul turistic trece prin cartierul romilor din Roşia Montană, acolo unde locuinţele sunt foarte aproape de calea ferată.

Miercuri, 23 iunie, locomotiva a lovit două autoturisme ce se aflau, foarte probabil, prea aproape sau chiar pe linia ferată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La faţa locului s-au adunat zeci de romi care au acuzat că trenul poate provoca chiar victime în rândul copiilor. Romii din Dăroaia sunt împotriva circulaţiei trenului turistic prin cartierul lor şi ameninţă cu proteste, scrie adevarul.ro Ei spun că mecanicul circulă cu viteză excesivă și că acesta e al patrulea incident în cartierul lor de când s-au reluat cursele cu mocănița.

„Uită-te la copilul ăsta. Vine trenul, neamțul ăsta îl calcă. Pentru că nu are suflet, este un om fără suflet. Am avut aici de montat un stâlp, au văzut că vine cu viteză, l-au semnalizat oamenii cu mâna, cu șapca albastră, nici așa nu a oprit!”, a spus un localnic.

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru distrugere din culpă. Sursa citată mai scrie că operatorul mocăniței turistice le spune oamenilor care cumpără bilete de călătorie că urmează să treacă și prin cartierul de romi de la Gura Roșiei.

Foto: Facebook

Politica