sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FRF a anulat meciul dintre naționala U18 a Ungariei și reprezentativa Ținutului Secuiesc

Federația Română de Fotbal (FRF) a anulat partida dintre naționala U18 a Ungariei și reprezentativa Ținutului Secuiesc. Șefii fotbalului românesc au luat decizia în urma criticilor venite din partea ultrașilor din toată țara, care au protestat printr o scrisoare deschisă cu privire la disputarea meciului.

Printre ultrașii care s-au opus vehement se regăsesc și cei din Peluza Sud 1997 Craiova.

„Scrisoare deschisă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Către toți cei care mai au o fărâmă de o onoare, demnitate și dragoste față de această țară.

Ne aflăm în fața unui nou moment zero. Din păcate, gândurile separatiste ale populației minoritare din mijlocul țării iau amploare pe zi ce trece. Noua găselniță de propagare a acestora este disputarea unui meci amical între naționalele U18 ale Ungariei și ținutului secuiesc. Cum poate un stat imaginar să aibă o echipă națională? Cum putem permite ca pe teritoriul nostru să se nască o astfel de echipă? Chiar nu putem sesiza că ideea separatistă a luat o amploare considerabilă și că este doar începutul?

Facem apel direct către organizatorii meciului să găsească un oponent real pentru a disputa partida de mâine. În caz contrar, facem apel către Federația Română de Fotbal și Guvernul României să nu permită disputarea acestui meci, fiind un atac direct la securitatea țării noastre.

Altfel, noi, semnatarii acestei scrisori deschise, anunțam public că vom avea grijă ca partidele pe care le vom disputa cu echipele separatiste maghiare să se desfășoare în “cele mai plăcute” condiții pentru dânșii. Dacă așa zisele puteri ale statului nu vor fi capabile să oprească acest pericol vom prelua noi cârma și ne vom apăra țara cu toate forțele posibile. Știm, aveți nevoie de cele câteva procente de la partidul separatist, dar ar fi cazul să demonstrați pentru cine luptați cu adevărat.

Doar România!

Semnatari:

Peluza Sud Craiova
Peluza Cătălin Hîldan
Peluza Nord Rapid
Peluza Sud Timișoara
Peluza Șepcile Roșii
Peluza Marină
ShadowS & Vacarm (Steaua)
Grupul „Suntem Ultras Dinamo” din Peluza Sud Dinamo
Peluza 1 Ilie Oană
Peluza Nord Iași
Peluza Nord Galați
Liga Suporterilor Stegari
Peluza Sud Sibiu
Fratii (Fc Argeș)
Honor et Patria
Camarazii Romania
Uniți Sub Tricolor
Ploiești România
Dulce Românie
Ultra România”, au spus ultrașii.

Politica