vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul vrea să raționalizeze consumul de gaze pentru marii consumatori industriali, la iarnă

Guvernul Ciucă lucrează cu mai multe scenarii privind aprovizionarea cu gaze naturale pe timpul iernii, iar cea mai neagră variantă este raționalizarea consumului la marii consumatori industriali dacă România nu va face rost de gaze din import, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

În acest moment, România își asigură din producția proprie peste 85% din necesarul intern de gaze, iar restul de 15% – din importuri. Dacă Rusia va stopa livrările de gaze naturale către Europa, România are mai multe posibilități.

Una este gazul natural din Azerbaidjan și există deja un memorandum de înțelegere în acest sens, dar mai este nevoie și de acordul Turciei pentru tranzit, au explicat sursele guvernamentale citate. O altă sursă de aprovizionare sunt Emiratele Arabe Unite, dar și livrarea acestora depinde de Turcia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O a treia sursă este gazul lichefiat adus cu vapoarele speciale din SUA în porturile din Grecia, dar aceasta depinde de finalizarea unei conducte care să lege Grecia de Bulgaria.

În oricare dintre scenarii, guvernul nu ia în calcul raționalizarea furnizării gazelor pentru populație, scrie g4media.ro

Politica