joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Turla Mănăstirii Şerbăneşti Morunglavu, smulsă de vijelie

Acoperişul unei turle a bisericii de la mănăstirea Şerbăneşti din judeţul Vâlcea s-a prăbuşit, sâmbătă seară, din cauza unei vijelii puternice. Acoperişul a căzut peste firele de alimentare cu energie electrică. La mănăstirea Şerbăneşti au fost trimise echipaje de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de la compania furnizoare de electricitate.

De asemenea, din cauza vântului puternic, un stâlp de lemn, din reţeaua de distribuţie a energiei electrice, a fost pus la pământ blocând circulaţia pe o stradă (Topolog) din Râmnicu Vâlcea, scrie adevarul.ro

Un alt incident s-a înregistrat tot în Râmnicu Vâlcea, pe unul din lacurile de acumulare de pe râul Olt – cel de după Barajul Nord. O barcă de agrement cu două persoane în ea, de 50 şi respectiv 58 de ani, a fost răsturnată de o vijelie puternică, iscată din senin. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cele două persoane aflate în velier au reuşit să stabilizeze ambarcaţiunea, aceasta a fost tractată către mal cu sprijinul echipajelor trimise pentru salvarea acestora. Nu a fost solicitat sprijin medical”, au mai menţionat reprezentanţii ISU Vâlcea.

De vineri, 1 iulie, Vâlcea se află sub atenţionare de Cod portocaliu de averse torenţiale, vijelii cu rafale de vânt puternice, grindină şi descărcări electrice, dar şi Cod Galben hidrologic. 

Foto: captură video

Politica