sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Foto: Școală sub cerul liber, într-o comună din Dolj

O clasă sub cerul liber este ideea de proiect a Organizației Narada prin platforma hartaedu.ro și CEZ România pentru Școala Gimnazială Giubega.

Școala ca o poveste. Așa am gândit acest spațiu și acest proiect, care a prins viață. Am aflat de proiectele de finanțare de pe platforma hartaedu.ro a Organizației Narada și am aplicat dorind să schimbăm curtea școlii, să avem un spațiu de recreere și unul optimist, să creeze un cadru de basm, dar și unul non-formal pentru ore în aer liber. Avem acum 5 bănci și foișoare, cadru ideal pentru educația outdoor, pentru viitorul an școlar. Elevii școlii pot evada aici când vor să se desprindă de tabletele interactive, în pauze, pot organiza festivități”, a declarat Costinel Gheorghe-Glăvan, directorul Școlii Gimnaziale Giubega.

Mi-am dorit să creez un spațiu de învățare în aer liber pentru că orele în aer liber au farmec, elevii sunt mult mai receptivi și mai implicați în discuție. Este un concept nou în mediul educațional din școala noastră și cred că ar trebui aplicat în mai multe școli în toate ciclurile de studiu. Outdoor schooling este o nouă abordare și conținutul educațional este mult mai atrăgător și pentru profesori, nu numai pentru elevi. Ne bucurăm că școala noastră are de acum această clasă în aer liber”, a declarat Mihaela Muscalagiu, profesoara care a propus proiectul și a încărcat alerta școlii pe platforma hartaedu.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin intermediul platformei voce a tuturor unităților de învățământ din România, Hartaed.ro, compania CEZ România a oferit Școlii Gimnaziale Giubega o investiție de aproximativ 25.000 de lei, pentru achiziția de foișoare și pentru decorarea curții școlii, pentru creearea unui spațiu viu, plin de culoare.

Politica