duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

CJ Dolj ajută Aeroportul Craiova. Bani pentru deficiențele cauzate de Covid

Pandemia de Covid 19 și restricțiile aferente au dus la scăderea numărului de pasageri pentru Aeroportul din Craiova. Revenirea la cifrele anului 2019 se realizează printr-un proces foarte lent. Din acest motiv, Consiliul Județean (CJ) Dolj urmează să ajute Aeroportul Internațional Craiova în privința deficitului financiar cauzat de pandemie. Consilierii urmează să aprobe la sfârșitul lunii un proiect prin care instituția va primi 6.400 de lei. .

Sprijinul financiar vine în urma unei solicitări a Asociației Aeroporturilor din România, aprobată de autorități și care vizează toate aeroporturile din țară care au avut probleme.

„Prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii, și al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației nr. 1054/1207/2022 privind aprobarea schemei de ajutor de stat pentru acordarea unui sprijin financiar operatorilor economici care administrează aeroporturile care în anul 2019 au înregistrat un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de pasageri și mai mic de 3 milioane pasageri, pentru depășirea dificultăților financiare cu care se confruntă, cauzate de criza generată de pandemia COVID-19 s-a aprobat schema de ajutor de stat pentru acordarea unui sprijin financiar operatorilor economici care administrează aeroporturile prin care Regia Autonomă Aeroportul Internațional Craiova va primi ca ajutor de stat, sub formă de subvenție prin bugetul Consiliului Județean Dolj, suma maximă de 6.400 mii lei pentru acoperirea deficitului de lichiditate pentru perioada 01.01.2022 – 30.06.2022”, conform proiectului CJ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aeroportul Internațional Craiova a mai fost sprijinit financiar în privința pierderilor cauzate de Covid 19 și în urmă cu 6 luni, când CJ a aprobat la sfârșit de decembrie alocarea sumei de 5.800 de lei pentru deficitul cauzat de pandemie.

spot_img
spot_img

Politica