luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rezultate Bacalaureat 2022. Șapte medii de 10, în județul Dolj

Județul Dolj se mândrește cu 7 copii de 10, înainte de depunerea eventualelor contestații. Trei elevi de la Colegiul Național „Elena Cuza”, doi de la Colegiul Național „Frații Buzești” și doi de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” au obținut nota maximă la examenul maturității. Cei 3 cuziști de 10 au fost pe profil uman, iar restul pe profil real, mai exact matematică-informatică.

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” a avut 100% procent de promovabilitate anul acesta. De la Colegiul Național „Elena Cuza” patru elevi au picat examenul, liceul având o rată de promovabilitate de 98%. La Colegiul Național „Carol I” situația este asemănătoare, 4 elevi nu au luat, iar unul nu s-a prezentat, și aici promovabilitatea fiind tot de 98%. De la Colegiul Național „Frații Buzești”, 3 elevi au fost declarați respinși, aici procentul de promovabilitate fiind tot de 98%.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că peste 89.000 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2022. Rata de promovare din acest an este de 73,3% – cel mai ridicat nivel de promovare din ultimii 10 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După afișarea rezultatelor la BAC 2022, în aceeași zi, începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00, se pot depune contestațiile. Acestea fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, fie se transmite prin email, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp.

Soluționarea contestațiilor va fi făcută între 28 și 30 iunie, iar pe 1 iulie se vor afișa rezultatele finale la Bacalaureat 2022.

Politica