Un bebeluș a murit după ce a căzut din mașină. Nu era prins în centuri

Bebelușul de un an, care a căzut din mașina condusă de tatăl său, a murit vineri la spital. Micuțul s-a stins din viață, după zeci de ore în care s-a aflat în moarte cerebrală.

Accidentul a avut loc pe un drum din județul Caraș-Severin. Într-o curbă, copilul a lunecat din scaunul special în care era transportat fără centură, portiera s-a deschis, iar bebelușul a fost aruncat pe șosea. 

Tatăl era la volan, în timp ce mama copiilor era în spate cu cei doi copii. Femeia s-ar fi întors să îi pună centura de siguranţă băiatului mai mare, care se afla în alt scaun special. Mezinul familiei, un copil de doar un an şi trei luni, era în scaunul său fără centură când, într-o curbă, a alunecat, a lovit portiera, uşa s-a deschis şi băieţelul s-a izbit puternic de şosea, scrie stiridecluj.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform legii, scaunul auto pentru copii e obligatoriu. Părinţii care nu îşi transportă copilul în dispozitive fixate pe scaun sau în centură riscă amenzi de la 825 de lei şi 3 puncte de penalizare.

Legislaţia spune că toţi copiii cu înălţimea mai mică de 135 de centimetri trebuie transportaţi în scaune auto speciale.

Populare

Recomandări

VIDEO/ Tânăr slovac prins când vindea droguri de mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au...

Donald Trump, vizat personal într-o nouă anchetă

Donald Trump este vizat personal în ancheta privind gestionarea...

FCU Craiova pierde un jucător important: „Am trăit multe momente frumoase pe teren”

Jeremy Huyghebaert și-a anunțat despărțirea de FCU Craiova. Fotbalistul...

Rotaru scapă de două rezerve. Dinamo e gata să transfere de la CSU

CSU Craiova scapă de cei doi fotbaliști care au...