Un bebeluș a murit după ce a căzut din mașină. Nu era prins în centuri

Bebelușul de un an, care a căzut din mașina condusă de tatăl său, a murit vineri la spital. Micuțul s-a stins din viață, după zeci de ore în care s-a aflat în moarte cerebrală.

Accidentul a avut loc pe un drum din județul Caraș-Severin. Într-o curbă, copilul a lunecat din scaunul special în care era transportat fără centură, portiera s-a deschis, iar bebelușul a fost aruncat pe șosea. 

Tatăl era la volan, în timp ce mama copiilor era în spate cu cei doi copii. Femeia s-ar fi întors să îi pună centura de siguranţă băiatului mai mare, care se afla în alt scaun special. Mezinul familiei, un copil de doar un an şi trei luni, era în scaunul său fără centură când, într-o curbă, a alunecat, a lovit portiera, uşa s-a deschis şi băieţelul s-a izbit puternic de şosea, scrie stiridecluj.ro

Conform legii, scaunul auto pentru copii e obligatoriu. Părinţii care nu îşi transportă copilul în dispozitive fixate pe scaun sau în centură riscă amenzi de la 825 de lei şi 3 puncte de penalizare.

Legislaţia spune că toţi copiii cu înălţimea mai mică de 135 de centimetri trebuie transportaţi în scaune auto speciale.

Populare

Recomandări