vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO/ Biblioteca Baroului Dolj, din ce în ce mai bogată

Baroul Dolj a sărbătorit, vineri, „Ziua Avocatului Român”. La acest eveniment au fost invitați avocații cu o contribuție însemnată la extinderea fondului de carte juridică al bibliotecii baroului, prin donațiile făcute și acceptate în ședințele Consiliului Baroului Dolj din 15 iulie 2021, respectiv 09 iunie 2022, de către familia avocatului Dumitru P. Mihai, din Baroul București (1490 bucăți), în prezența avocatului Lahman Mihai, respectiv donația făcută de Societatea de avocatură CMS Cameron McKenna (1188 bucăți), reprezentată de avocatul Horea Popescu, Managing Partner.

Biblioteca Baroului Dolj devine din ce în ce mai bogată, iar acest lucru nu poate fi decât un motiv de bucurie pentru toți avocații din județ, dar mai ales pentru tinerii ce vor avea la dispoziție atâtea informații, la început de carieră. Decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu, a explicat faptul că „Ziua Avocatului Român” a fost un moment foarte bun pentru a fi evidențiată biblioteca.

Avem evenimente importante pe care vrem să le punctăm cu ocazia acestei zile. Evenimentul principal în jurul căruia am construit această zi a avocatului este inaugurarea unei părți din biblioteca noastră. Această masă rotundă pe care noi, simbolic, am demarat-o sub denumirea Donatorii de carte juridică – Stâlpi ai Lumii Dreptului se înscrie într-un efort constant al conducerii Baroului Dolj de a înzestra această bibliotecă. Vreau să fac referire și la efortul celorlalți colegi, care au contribuit cu volume substanțiale. Mă refer la domnul Constantin Furtună, care ne-a donat 795 de volume în urmă cu 2 ani, domnul profesor Nedelcu, cel care ne donează în mod constant diverse lucrări, dar și alți colegi mai tineri. E un lucru important și de aceea am crezut de cuviință să dăm sens acestei zile, prin prisma acestui efort constant al nostru de a înzestra această bibliotecă”, a spus Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul festivității de la Baroul Dolj, avocații au vorbit despre cărți, despre dreptate, dar și despre meseria pe care ei o respectă atât de mult. Nu doar biblioteca a fost scoasă în evidență de Ziua Avocatului Român”. Persoanele defavorizate sau marginalizate, care nu iși pot exercita sau proteja drepturile sau nu au acces la justiție, au avut ocazia de a merge la sediul Baroului Dolj, pentru a participa la Campania de asistență juridică pro bono.

Politica