sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lovitură masivă dată rușilor de pe Insula Șerpilor: „Nu dezvăluim detaliile, ne ascultă inamicul!”

Armata ucraineană a dat mai multe lovituri forțelor ruse de pe Insula Șerpilor, iar operațiunea militară continuă, a anunțat într-o emisiune la televiziunea Rada de șeful centrului de presă al forțelor de securitate și apărare ale comandamentului operațional Sud, Natalia Gumeniuk, citată de săptămânalul ucrainean Novoe Vremia.

„Au fost mai multe lovituri pe Insula Șerpilor. Toate acestea au fost în cadrul unei operațiuni militare care necesita un regim de tăcere… O lovitură masivă a fost dată, cu folosirea diverselor forțe pe care le avem. Nu le dezvăluim, pentru că inamicul ne ascultă. Anumite pagube au fost cauzate atât depozitelor de echipamente, cât și personalului”, a menționat ea.

Potrivit lui Gumeniuk, sistemul de apărare antiaeriană de tip Panțir și stația radar au fost semnificativ avariate sau distruse. Invadatorii au suferit și alte pierderi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 20 iunie, în mass-media au apărut informații că zeci de explozii au avut loc pe Insula Șerpilor, după care a izbucnit un incendiu, scrie libertatea.ro Martorii oculari au vorbit despre rachete care au zburat spre locație.

Ministerul rus al Apărării a anunțat marți că forțele ruse au respins o tentativă „nebunească” a soldaților ucraineni de a recuceri Insula Şerpilor, un teritoriu simbolic care a căzut în mâinile Moscovei în prima zi a invaziei.

Foto: Wikimedia Commons

Politica