sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Casa bântuită” din Govora, într-o emisiune pe HBO

Vila Ivanovici din Băile Govora, unul dintre cele mai frumoase imobile istorice din staţiunea Vâlceană a apărut într-un episod al emisiunii „Last Week Tonight with John Oliver” de pe HBO.

Conform adevarul.ro, subiectul show-ului TV, pornit de la efectul armelor în mâna copiilor, era legat şi de abuzurile Poliţiei şcolare în rândul unor categorii defavorizate precum elevii de culoare sau cei cu dizabilităţi, când realizatorul a făcut o comparaţie între atmosfera „terifiantă” din liceele americane şi cea dintr-o casă bântuită, moment în care în imagine a apărut „Vila Dantelată” din România, cum i se mai spune „Vilei Ivanovici” din Băile Govora.   „Dacă mă întrebaţi care ar putea fi cel mai înfricoşător loc pe care mi l-aş putea imagina, n-ar fi o casă bântuită… ci este liceul…”, a spus moderatorul emisiunii.

Vila menţionată este inclusă de doi ani într-un proiect de salvare a patrimoniului imobiliar, un curent care a cuprins întreaga Românie.    Iniţiativa din Băile Govora a pornit de la lucrările de licenţă a doi tineri arhitecţi: Ştefania Hîrleaţă şi Radu Tîrcă. Ei au fondat StudioGovora, reuşind să adune la un loc întreaga comunitate şi autorităţile în încercarea de a transforma staţiunea într-un oraş ideal, prin restaurarea clădirilor de epocă, conform aceleiași surse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

sursa foto adevarul.ro

   

Politica