sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Laszlo Balint: „Vllaznia pare un adversar accesibil”. Albanezii îi laudă pe olteni: „E o echipă puternică, are obiective importante!”

Noul antrenor al CSU privește încrezător duelul cu albanezii. De partea cealaltă vin elogii îndreptate spre gruparea prezidată de Sorin Cârțu.

În vara trecută, CSU Craiova, condusă atunci de Cristiano Bergodi era eliminată rușinos de Laci, eșec greu de digerat pentru suporteri, comparabil cu cele contra lui Pobeda Prilep ori Lokomotiva Tbilisi. Cu toate acestea, Laszlo Balint, noul tehnician al echipei craiovene, privește cu încredere dubla cu Vllaznia. El consideră că tragerea la sorți i-a scos în cale un adversar accesibil, dar avertizează că albanezii au un spirit combativ care poate suplini diferența de valoare a lotului.

„A fost o perioadă destul de aglomerată și de intensă. Mă bucur că primele reacții din partea băieților sunt pozitive. Am găsit un grup dornic de muncă, dornic de performanță. Categoric, avem nevoie de întăriri, s-a discutat acest lucru, am avut anumite contacte inițiale. Avem și participarea în Conference, unde sperăm să avem un parcurs cât mai lung. E normal, orice jucător de valoare e binevenit și se lucrează intens. La prima vedere, Vllaznia pare un adversar accesibil, dar să nu uităm particularitatea fotbalului albanez, un fotbal axat mult pe acel spirit de determinare, un fotbal agresiv. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Prioritar pentru noi în acest moment este să facem o pregătire cât se poate de bună, apoi vom avea debutul în Liga 1. Nu vreau să ne concentrăm la ce a fost. Experiența cu Laci a fost neplăcută pentru fotbalul românesc, în general. Dar, vrem să ne raportăm la moment, să vedem mai buni și să ne atingem obiectivele. Tragerea la sorți pentru echipele românești în Conference League pare accesibilă. Dar, fotbalul este imprevizibil, trebuie să tratăm cu maximă seriozitate orice detaliu. Vrem să avem un parcurs cât mai lung în Conference League, iar în campionat lucrurile sunt clare. Trebuie să ne luptăm pentru trofeu. Sunt lucruri pe care cred că rezultatele le vor tempera. Îmi doresc ca suporterii să aibă încredere în ceea ce facem. Am venit aici dornic să muncesc. Trebuie să credem că putem face lucruri importante”, a declarat Laszlo Balint după ce a aflat cu cine se va lupta CSU Craiova în turul secund preliminar al Conference League.
Dacă Balint e mai degrabă optimist, omologul său de pe banca albanezilor, Mirel Josa, cel care a marcat golul victoriei lui 17 Nentori Tirana contra lui Dinamo București, într-o altă mare umilință pentru fotbalul mioritic, este mai rezervat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Antrenorul celor de la Vllaznia a spus: „Nu aveam nicio preferință la tragerea la sorţi, cu orice echipă ne-ar fi fost greu. Suntem obligați să ne facem treaba, iar singura mea grijă este ca jucătorii mei să fie în cea mai bună formă pentru primul joc. Universitatea Craiova este un club mare și istoric din România. Sunt o echipă serioasă și tot timpul au fost în primele trei în campionatul României.
Vom face totul pentru a trece turul. România are trei echipe de calitate și una dintre ele este Universitatea Craiova. Vom juca cu o echipă care are obiective importante. Dar atâta timp cât avem şanse, vom încerca să ne calificăm.
Dar repet, Universitatea Craiova este o echipă puternică, are obiective importante și este o echipă cu un buget mai mare decât noi”.

Politica