joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mâncarea, la control! Departament de dietetică la SCJU Craiova

Meniurile pentru pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova vor fi verificate de un departament de dietetică. Aceasta, după ce conducerea spitalului a primit sesizări cu privire la calitatea meniului primit de părinții internați cu copiii la Secția de Pediatrie. Mai mult, managerul spitalului, Eugen Georgescu, spune că a sesizat Protecția Consumatorului, dar și Direcția Sanitar-Veterinară.

„Având în vedere sesizarea din data de 15.06.2022 din partea Secției Pediatrie, cu privire la meniul pentru însoțitori de la nivelul secției, conducerea unității a luat act de acest aspect și a hotărât, în urma unui comitet director convocat de către managerul SCJU Craiova, să înființeze un departament de dietetică la nivelul spitalului, pentru a putea fi verificate toate meniurile de la nivelul unității. De asemenea, comitetul director a hotărât sesizarea organelor de competență, în speță Direcția Sanitar-Veterinară Dolj și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj, pentru a fi dispuse măsuri de verificare, întrucât SCJU Craiova nu tolerează astfel de acțiuni”, a declarat Eugen Georgescu.

Potrivit acestuia, firma care are contract de catering cu spitalul a fost atenționată în mai multe rânduri despre faptul că mâncarea nu ar corespunde calitativ, însă nu a luat măsuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Încă de la începutul mandatului, firma de catering a fost constant atenționată, atât cu privire la modul de preparare și distribuire, cât și la meniurile stabilite pentru pacienții spitalului, prin multiple întâlniri la sediul unității medicale, iar aceasta a garantat profesionalismul. Dat fiind faptul că este vorba despre sănătatea oamenilor, împreună cu membrii comitetului director al SCJU Craiova am dispus toate măsurile de mai sus. Totodată, urmează să fie luate și alte măsuri cu privire la acest incident, în urma studierii caietului de sarcini și contractului atribuit în anul 2021 firmei responsabile cu prepararea hranei la nivelul unității medicale”, a mai afirmat managerul SCJU Craiova.

Politica