vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii s-au întors în second hand-uri. Când găsești haine ieftine

Odată cu ridicarea restricțiilor Covid-19, multe afaceri au reînceput să intre pe făgașul normal. Printre acestea se numără și second hand-urile, ale căror patroni au în sfârșit motive să-și ruleze marfa.

Second hand-urile din Craiova încep să fie din ce în ce mai pline. Cel puțin asta susțin unii dintre comercianții care dețin astfel de magazine. În timpul pandemiei, vânzările acestora au scăzut considerabil, atât din pricina restricțiilor cât și din teama oamenilor de a „pune mâna după ceilalți”.
„Acum putem spune că ne-am mai revenit. Atât din considerentul clienților care vin de ce în ce mai mulți, cât și ca rulaj de marfă. Ajunsesem la un moment dat să nu putem să mai comandăm nimic, pentru că rămăsesem cu marfa pe umerașe. În luna februarie, când vremea era deja primăvăratică, noi aveam doar haine groase de iarnă. Cui să vinzi? În plus, oamenii nu mai au reținerea de a pune mâna după ceilalți pe produse”, a spus o comerciantă de articole second hand din Craiova.
Pe de altă parte, clienții sunt din ce în ce mai prezenți în magazinele cu haine la mâna a doua. Aceștia motivează cumpărăturile din second hand-uri în primul rând prin prisma raportului calitate preț, dar și alte motive, mai degrabă cu sens terapeutic.

„Iau haine din second hand-uri de ani buni. Sincer, am suferit în pandemie. Multe erau închise, sau nu aveau marfă bună. Acum la nivelul magazinelor lucrurile au revenit la normal. Singurul lucru deranjant este aglomerația din multe dintre magazine. Eu merg atât pentru că hainele sunt ieftine și calitatea foarte okay, dar și să mă destresez. Recomand asta și altor persoane”, a spus o clientă fidelă a magazinelor second hand.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Când găseși haine la preț redus

Majoritatea second hand-urilor au cel puțin o zi pe săptămână în care reduc considerabil prețurile. Astfel, produse pe care în general costă 20 de lei, pot fi găsite expuse la 5 sau chiar 3 lei, după câteva zile. Motivul este rulajul hainelor. De obicei, acest lucru se întâmplă cu o zi sau două înainte de a se primi marfă nouă.

„Aproape toate magazinele second hand au reduceri înainte să primească un nou lot de marfă. Se practică, pentru că de obicei rămân haine ceva mai puțin calitative, iar fiecare magazin își stabilește prețul în funcție de cantitate sau de calitatea produselor. Noi le dăm și la 1 leu la final, chiar dacă nu ne alegem cu mai nimic, dar important este să expunem noile produse”, a spus un comerciant de haine second hand.
Totodată, clienții cunosc la rândul lor acest aspect și știu inclusiv zilele când trebuie să meargă la magazine pentru a lua produse la preț redus.

„De obicei la sfârșit de săptămână am observat eu că se întâmplă treaba cu reducerile. Zona pe care o frecventez eu are multe magazine care au prețuri reduse joia, vinerea. Eu personal am pus de multe ori ochii pe un produs și am așteptat câteva zile până intră la reducere, uneori și o săptămână, două, că și marfa asta nu se schimbă săptămânal”, a spus un client fidel al magazinelor second hand.
Comercianții par mai mulțumiți, iar Craiova rămâne un oraș deschis conceptului de comerț de haine la mâna a doua, la acest aspect ajutând cu siguranță și Târgul Săptămânal din cartierul 1 Mai, unul dintre cele mai mari din țară în privința hainelor second hand.

Politica