vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Directori de școli, demiși după ce au dat subiecte greșite la Evaluarea Națională

Directorii școlilor din comunele Valea Mare și Călui au fost demiși după ce le-au dat elevilor subiecte greșite la Evaluarea Națională. Este vorba despre subiectele la Limba și Literatura Română. Conform evenimentdeolt.ro, La unitățile de învățământ din comunele Valea Mare și Călui au fost 38 de elevi care au primit alte subiecte, respectiv cele pentru minorități, greșeala nefiind observată la tim, iar lucrările de examen nu s-au mai putut schimba. De aceea, directorii acestor școli au fost demiși de Inspectoratul Școlar.

„La centrele de examen Călui și Valea Mare, Comisia Județeană a constatat faptul că 38 de elevi au primit alte subiecte, pe cele pentru secția cu predare în Limba maghiară. În cazul celor doi directori, demisiile au fost transmise la Ministerul Educației. Lucrările se vor corecta după baremul specific, copiii intrând la proba scrisă de Matematică”, a declarat Iustina Marica, inspectorul școlar adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Olt.

În Olt sunt 3.059 de absolvenți ai clasei a VIII-a, care s-au înscris pentru a susține acest examen, care în județ se desfășoară în 75 de centre. Totodaă, avem și un centru de evaluare a lucrărilor venite din alte județe, acesta fiind la Școala Gimnazială nr. 1 Slatina. Marți, la proba de română, au fost 341 de candidați absenți, conform aceleiași surse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica