sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

6 sfaturi și trucuri de colorare a părului

Cu toții avem acel vis de a ne schimba părul cu o anumită culoare și de a întoarce capetele! Cu toate acestea, a merge la un salon de coafură înseamnă să cheltuiești o mulțime de bani, nu doar pe tratamentul de colorare a părului, ci chiar și pe reîmprospătările constante pentru a păstra culoarea vibrantă.

Așadar, te-ai gândit să-ți vopsești părul acasă? Deși poate părea copleșitor, iată câteva sfaturi și trucuri pe care le poți încerca pentru ca experiența de colorare a părului DIY să fie mai simplă.


Testul cu firul:

Când vine vorba de vopsea de păr, acesta este primul lucru absolut necesar pe care trebuie să-l faci înainte de a merge până la capăt. Fă un test pe o mică secțiune de păr lângă ceafă, aplicând vopsea de păr pe ea și lăsând-o să acționeze pentru timpul de developare indicat pe cutie. Acest lucru îți va arăta exact cum va arăta culoarea părului la final și nu te vei alege cu rezultate dezastruoase!

Policlinica Buna Vestire Craiova


Nu te încrede în doamna de pe cutie:

Aceasta este cea mai evidentă greșeală pe care o poate face oricine atunci când vine vorba de selectarea culorii de vopsea de par. Majoritatea oamenilor se ghidează după culoarea părului modelului de pe fața cutiei (de vopsea permanentă pentru păr). Vei fi surprinsă să afli că, probabil, culoarea părului tău va ieși mai deschisă decât a ei.

Acest lucru se datorează faptului că dezvoltatorul din vopselele de păr din cutie este mai puternic decât vopselele folosite în saloane. Prin urmare, îți va deschide părul mai mult decât cum apare pe cutie. Așadar, ceea ce trebuie să faci este să cauți ghidul de culori de pe partea laterală sau de pe spatele cutiei, care îți va arăta exact cum va reieși culoarea finală pe diferite nuanțe de bază.

Alege o nuanță mai închisă pentru culoarea permanentă, mai deschisă pentru culoarea semipermanentă:

Dacă îți vopsești părul cu vopsea de păr permanentă, alege o nuanță puțin mai închisă decât îți dorești, deoarece dezvoltatorul din vopsea îți va lumina considerabil părul. Pentru vopseaua de păr semipermanentă, pe de altă parte, optează pentru o nuanță puțin mai deschisă decât îți dorești. Acest lucru se datorează faptului că, cu cât lași mai mult timp vopseaua pe păr, cu atât mai închisă și mai intensă va deveni nuanța.


Două cutii:

Dacă părul tău trece de umeri și tinde să se usuce, atunci asigură-te că iei două cutii de vopsea de păr atunci când îți vopsești părul.


Textura părului:

Există două lucruri pe care trebuie să le ții minte despre textura părului atunci când te gândești la idei de vopsea de păr. În primul rând, părul creț și aspru absoarbe mai multă culoare și tinde să aibă un ton mai rece atunci când îl vopsești. Astfel, orice vopsea pe care o aplici pe el va arăta ușor cenușiu și va avea nuanțe albastre.

În al doilea rând, părul drept care are o textură fină sau medie este predispus să capete un ton cald atunci când îl vopsești. Așadar, culoarea pe care o vei obține în final ar putea avea o nuanță portocalie sau de cupru.

Ceea ce trebuie să faci atunci când îți alegi vopseaua de păr este să optezi pentru culori cu tonuri calde, cum ar fi auriu sau bronz, mai deschise decât culoarea naturală a părului tău, dacă ai părul creț și nuanțe cu tonuri reci, cum ar fi bej sau blond cenușiu, puțin mai închise decât culoarea ta naturală, dacă ai părul drept cu textură fină.


Hidratează-ți vârfurile înainte de a clăti retușul de la rădăcină:

O parte importantă a menținerii culorii părului tău este retușarea rădăcinilor atunci când acestea cresc. Acest lucru ar putea deveni dificil deoarece vârfurile părului tău sunt poroase și se pot păta atunci când îți speli culoarea de la rădăcini. O modalitate rapidă și ușoară de a preveni acest lucru este să aplici balsam pe vârfurile părului chiar înainte de a îți spăla culoarea de la rădăcini.

Politica