sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

507 euro pe secundă pierde România din evaziune fiscală

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la evaziune fiscală. Mai exact, 507 euro pe secundă pierde țara noastră din evaziune fiscală, bani pe care i-ar putea investi în  în autostrăzi, școli și spitale. Peste 16 miliarde de euro se pierd anual din fentarea codului fiscal – este estimarea făcută de președintele ANAF, scrie digi24.ro

Conform Comisiei Europene suntem pe locul întâi la acest capitol: finanțele statului sunt diminuate cu aproape 35% din neîncasarea de TVA.

Doar într-un an, din 2018 până în 2019 deficitul de încasare a crescut cu 6 miliarde de lei. Adică și mai mulți bani pierduți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La nivelul blocului comunitar, Uniunea Europeană pierde în total peste 134 de miliarde de euro anual, adică, în jur de 4.000 de euro pe secundă.

Topul țărilor cu cea mai mare evaziune fiscală este condus de țara noastră, urmată apoi de Grecia și Malta. Deși problema evaziunii fiscale este menționată și în strategia națională de apărare a României pentru perioada 2020-2024, la capitolul modalități de asigurare a securității, statul român a făcut pași prea mici pentru a reduce pierderile uriașe de la buget.

Politica