sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Vreme deosebit de caldă, cu perioade de instabilitate atmosferică accentuată, în următoarele zile

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că regimul climatologic va fi, în general, specific pentru această perioadă din calendar, cu valori termice ridicate în aproape toate regiunile, însă nu vor lipsi fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată, cu averse şi descărcări electrice, în special din data de 6 iunie, reiese din prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 30 mai – 12 iunie.

În Oltenia, vremea caldă, cu valori diurne de 26 – 30 de grade, va caracteriza cea mai mare parte a intervalului, iar în perioada 2 – 5 iunie va deveni călduroasă, cu maxime ale temperaturii aerului în medie de 31 – 34 de grade, cu precădere la câmpie şi minime de 15 – 19 grade. Pentru intervalul 6 – 9 iunie se estimează un regim termic mai ponderat, cu valori ce vor fi în general apropiate de cele specifice primei decade a lunii iunie (la amiază 26 – 28 de grade, mediat regional). În după-amiezele primelor zile, izolat vor fi averse în general slabe, dar după data de 6 iunie vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată şi se estimează că fenomenele asociate acesteia se vor semnala pe spaţii mai extinse (pe alocuri fiind posibile şi cantităţi de apă mai însemnate).

La munte, vremea va fi caldă în majoritatea zilelor din interval, chiar deosebit de caldă între 2 şi 6 iunie, când se vor înregistra maxime termice de 20 – 25 de grade şi minime de 8 – 14 grade, cu valori mai coborâte, atât ziua, cât şi noaptea, la altitudini mari. În intervalul 8 – 10 iunie este estimat un regim termic mai ponderat, ce se va apropia de cel normal pentru prima decadă a lunii iunie. În prima săptămână, în orele după-amiezilor, se vor semnala averse, pe arii mai extinse şi izolat cu caracter torenţial în data de 31 mai. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ va fi ridicată şi în perioada 6 – 9 iunie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica