sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reforma în administrație, abandonată! Ciucă: E criză, avem nevoie de stabilitate

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți că nu există nici o discuție despre reforma administrației, motivând că într-o situație de criză e nevoie de stabilitate.

”În această perioadă nu urmează să discutăm problema unei reforme administrative cât timp guvernul  gestionează o situație de criză și e nevoie de stabilitate”, a spus Ciucă după ce a fost întrebat de ziariști când va face guvernul reforma administrației.

Coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a anunțat luni seară, într-o postare pe Facebook, că va suspenda angajările la stat de la 1 iulie, pentru a putea face consolidarea fiscală și pentru a respecta angajamentele privind deficitul public. Anunțul vine însă după ani întregi în care numărul angajaților la stat s-a umflat, ajungând acum la cel mai mare nivel din ultimii 12 ani, scrie economedia.ro Iar între timp, câteva ministere încearcă să „îngrașe porcul în ajun” și recrutează sute de persoane, înainte ca suspendarea angajărilor să intre în vigoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numărul de posturi ocupate în sectorul bugetar a ajuns în luna martie 2022 (cele mai recente date) la 1.267.973, în creștere cu 2.251 de posturi față de luna februarie. Numărul de angajați din sectorul bugetar este, așadar, peste nivelul de la finalul anului 2010, an în care România a recurs în cadrul unui acord cu FMI la tăierea salariilor bugetarilor cu 25% pentru a stabiliza finanțele țării, după cum scria recent profit.ro. Creșterea de 2.251 de posturi ocupate în martie este în linie cu media lunară de până acum a Guvernului Ciucă, de 2.304/lună în primele trei luni de mandat, cel mai alert ritm de majorare a numărului de bugetari din ultimii cinci ani, mai scria profit.ro.

Politica