sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Salvatorii montani, la un pas de obținerea certificatului profesional de salvatori speologi

O parte dintre salvatorii montani din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj vor participa, în perioada 26-29 mai, la o etapă de evaluare finală în vederea obținerii certificatului profesional de salvatori speologi. Evaluarea se va face în prezența unei comisii din partea CORSA – Corpul Roman Salvaspeo și încheie un proces de pregătire a salvatorilor gorjeni care s-a derulat pe durata unui an de zile.

După absolvirea cursului și obținerea certificatelor profesionale se va putea constitui oficial prima echipă Salvaspeo din județul Gorj.

”În conformitate cu legislația națională, o echipă de intervenție salvaspeo este constituită din 15 salvatori, echipa Salvaspeo Gorj fiind alcătuită din salvatori montani recalificați și pentru specializarea salvaspeo. Datorită celor peste 2000 de peșteri și avene pe care le deține, județul Gorj este unul dintre județele cu un bogat patrimoniu speologic, accidentele în aceste peșteri fiind destul de rare, dar deosebit de dificile. Cu acesta ocazie se vor întocmi și planurile de intervenție și salvare pentru cele două peșteri incluse în circuitul turistic de masă, Peștera Muierilor de la Baia de Fier și peștera Polovragi”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica