sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mirel Rădoi, variantă pentru Craiova lui Rotaru!

Venirea lui Sorin Cârțu la conducerea clubului din Bănie ar putea grăbi schimbarea la nivelul băncii tehnice.

Mandatul lui Laurențiu Reghecampf a fost unul cu suișuri și coborâșuri, cu serii de victorii, urmate de eșecuri la rând care au dus la pierderea obiectivelor majore pe plan intern: campionatul și Cupa României. Partida cu Botoșani se anunță decisivă pentru ultimul obiectiv rămas în picioare: participarea pentru a șasea oară la rând în preliminarii europene. În cazul în care și această din urmă țintă este ratată, este plauzibil ca oficialii olteni să-l lase pe Reghe să se preocupe mai tare de viața personală decât de cea profesională. Nu este exclus însă ca și în condițiile în care oltenii ajung în vara europeană să asistăm la o schimbare pe banca tehnică. Adusă de venirea lui Cârțu la cârma clubului.

Omul de afaceri bucureștean Mihai Rotaru nu a înțeles prea tare specificul zonei în plan fotbalistic și a adus la conducerea tehnică a echipei numeroși antrenori cu trecut stelist, cum au fost Erik Lincar, cel cu care a început proiectul în Bănie, Gabi Balint, care a reușit promovarea, dar având în vedere investițiile probabil că oricine ar fi acces pe prima scenă, iar mai nou Laurențiu Reghecampf, antrenor cu rezultate bune la echipa din București, dar care nu a izbutit în Bănie.
Sorin Cârțu este de câțiva ani președintele clubului lui Rotaru, dar până acum a avut rol mai degrabă de imagine, fără a i se permite să-și pună în valoare cunoștințele dobândite în peste 50 de ani de activitate, de jucător de geniu și antrenor pe măsură. În cazul în care Rotaru îi va da mână liberă pentru următorii doi ani este plauzibil să asistăm la ceva modificări la club, începând cu banca tehnică. Cârțu știe că în Bănie doar autohtonii pot să izbutească, ultimele exemple fiind el însuși ori Victor Pițurcă, antrenorul care a alimentat visul de preamărire al Craiovei fotbalistice. De aceea este probabil să-l aducă la conducerea tehnică a echipei pe Mirel Rădoi, fostul său elev de la Extensiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nicolae Dică, fostul secund al lui Rădoi de la națională, spune că îl vede pe Mirel Rădoi la Craiova și este de părere că acesta ar putea să câștige titlul, dacă i se vor mai aduce 2-3 jucători buni.

„Este de acolo, a jucat la Extensiv, chiar dacă n-a jucat la Craiova, echipa oraşului, dar ştiu că a mai fost dorit în trecut. Este fost antrenor al echipei naţionale, care a avut rezultate bune. Pot să spun că este posibil să ajungă acolo, pentru că ştiu că este apreciat de oamenii din conducerea Craiovei. Dacă cei de la Craiova sunt decişi să schimbe, cred că da. Aşa simt, nu am vorbit cu Mirel. Se pot lupta la câştigarea campionatul, cum şi anul ăsta a fost o perioadă în care s-au luptat pentru primul loc sau primele două locuri. Se poate întâmpla şi anul următor, dar, ca să aibă o şansă mai mare, cred că mai au nevoie de câţiva jucători şi cu siguranţa, dacă Reghe va rămâne sau Mirel va merge acolo, cu siguranţă vor mai aduce 2-3 jucători importanţi care să intre în primul 11”, a spus Nicolae Dică la Orange Sport.
Cu un an și jumătate în urmă, după ce a fost îndepărtat Bergodi s-a speculat că Rădoi, pe atunci la Națională, va ajunge în Bănie. Selecționerul era tranșant la vremea respectivă: „Nu am discutat nimic cu Mihai Rotaru. Trebuie să spuneți mesajul omului care v-a zis că voi semna 100% cu Universitatea Craiova. Nu ai cum să fii om de fotbal să susții asemenea teorii, 100% sau 300%. Cât eu sunt la echipa națională, nu ai cum. Mi se pare că în ultima perioadă e o lipsă de respect la adresa anumitor cluburi și a antrenorilor lor.

Și aici e cazul FCSB-ului, CFR-ului sau a Craiovei. S-a vorbit că Laurențiu Reghecampf va veni în locul lui Toni Petrea, Adrian Mutu va veni în locul lui Dan Petrescu, iar Mirel Rădoi va veni în locul lui Bergodi sau Papură. Lucrurile astea sunt pur și simplu speculații.
Nu mă înțeleg foarte bine doar cu Mihai Rotaru. Discut cu mai mulți oameni din fotbal, nu înseamnă că în funcție de relații mă voi duce la un club de fotbal. Cu ani în urmă am spus că, fiind oltean, îmi doresc foarte mult să antrenez Universitatea Craiova. Nu am zis acum, nu se poate specula ceva ce a fost într-un interviu de acum 2-3 ani”.

Politica