sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fără găini și animale în Craiova. Primăria schimbă regulile

Primăria Craiova vrea să schimbe regulamentul privind gospodărirea municipiului. Astfel, craiovenii nu vor mai putea crește găini, rațe, gâște sau porci în oraș. Autoritățile locale vor modifica două articole din regulamentul adoptat în anul 2021 și vor umbla și la capitolul sancțiuni în acest sens.

În hotărârea nr. 107.2021 se specifica: „Se interzice creşterea animalelor şi păsărilor, pe rampele şi depozitele de gunoi, în clădirile cu mai multe apartamente (cu excepţia animalelor de companie), în adăposturi improvizate în jurul clădirilor de locuit şi în zonele A și B din municipiul Craiova”.

Acum, Primăria spune că cetățenii din Craiova vor putea crește doar animale de companie, păsări de expoziție sau porumbei care participă la concursuri: „Se interzice creşterea animalelor şi păsărilor (cu excepţia animalelor de companie, a păsărilor de expoziție și a porumbeilor implicați în activități columbofile) în municipiul Craiova. Este interzisă lăsarea liberă a animalelor pe domeniul public/privat al municipiului Craiova”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Animalele găsite libere şi nerevendicate vor fi transportate şi adăpostite prin grija Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova (administrator al domeniului proprietate a municipiului Craiova) și vor putea fi ridicate de către proprietarii acestora, în termen de 5 zile de la preluare, numai după plata amenzilor şi a cheltuielilor de întreţinere aferente.”

În ceea ce privește sancțiunile, în 2021 exista un set de reguli care, dacă era respectat, craiovenii își puteau crește animalele în voie. Până în prezent se interzicea: „Creşterea animalelor şi pasărilor în zonele interzise; creşterea animalelor şi păsărilor în curţile cu folosinţă comună, cu mai multe apartamente proprietate privată sau mixtă; amplasarea adăposturilor pentru creşterea animalelor pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, precum și în incinta proprietăților, fără respectarea legislaţiei în vigoare; neîntreţinerea adăposturile pasărilor şi animalelor, în permanentă stare de curăţenie; inexistența dispozitivelor de colectare și evacuare a dejecțiilor animale, astfel încât să nu constituie surse de poluare a mediului înconjurător; depozitarea sau abandonarea gunoiului de grajd în spaţii deschise, în apropierea locuinţelor individuale, pe domeniul public sau privat al Municipiului Craiova”, se menționa în articolul 25 din gotărârea nr. 107.2021.

Acum, lucrurile vor fi mult mai clare, dacă articolul 25 va fi modificat: „Constituie contravenţie, săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, de către persoane fizice și juridice, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni: creşterea animalelor şi pasărilor în municipiul Craiova; amplasarea adăposturilor pentru creşterea animalelor pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, precum și în incinta proprietăților, fără respectarea legislaţiei în vigoare; depozitarea sau abandonarea gunoiului de grajd în spaţii deschise, în apropierea locuinţelor individuale, pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova”, sunt specificațiile făcute pentru noul regulament.

Proiectul referitor la stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum şi stabilirea, constatarea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii va ajunge pe masa consilierilor locali din Bănie. Aceștia vor decide dacă regulamentul va fi modificat.

Politica