Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcea. Funcționari publici, găsiți incompatibili de ANI

Publicat

pe

ANI: 15 iunie - data limită pentru depunerea declaraţiilor de avere şi interese, doar pe cale electronică

 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate pentru doi funcționari publici din județul Vâlcea.

Astfel, potrivit inspectorilor de integritate, consilierul juridic în cadrul D.S.P. Vâlcea, Marinescu Gheorghe, a exercitat simultan cu funcția publică în cadrul DSP și funcția de consilier juridic în sectorul privat.

”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 02 aprilie 2018 – 11 mai 2020, 12 aprilie 2018 – 31 decembrie 2020, respectiv, 29 iunie 2017 – 06 ianuarie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția publică de execuție de consilier juridic în cadrul D.S.P. Vâlcea și funcția de consilier juridic în sectorul privat, atribuțiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate de către acesta în calitate de funcționar public, încălcând astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

De asemenea, Popa Florența Aura, șef serviciu Resurse Umane în cadrul Primăriei Mun. Drăgășani, a fost găsită incompatibilă de inspectorii ANI. Și aceasta a exercitat, simultan, funcția publică cu cea de angajat cu contract individual de muncă în sectorul privat.

”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 noiembrie 2017 – 17 august 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția publică de Șef serviciu în cadrul Primăriei Mun. Drăgășani și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în sectorul privat, atribuțiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate de către acesta în calitate de funcționar public,  încălcând astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea 161/2003”, potrivit comunicatului ANI.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.