vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Val de căldură, cu maxime de până la 31 de grade Celsius, în următoarele zile

În următoarele zile, în România, vremea se va încălzi semnificativ, cu maxime ce vor ajunge în Moldova până la 31 de grade Celsius, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

În Oltenia, potrivit meteorologilor, în data de 10 mai, vremea va fi relativ răcoroasă în mare parte a regiunii, cu maxime termice de 18-23 de grade şi minime de 7-11 grade, însă ulterior temperaturile vor creşte apreciabil, astfel că în zilele de 12 şi 13 mai vor atinge ziua în medie 28-31 de grade, iar noaptea vor fi 12-17 grade. Apoi, vremea se va mai răcori, dar în general valorile vor fi uşor peste cele obişnuite în a doua jumătate a lunii mai (24-27 de grade la amiază şi 9-12 grade noaptea), posibil mai scăzute în perioada 18-19 mai.

În cursul zilei de 10 mai şi în jurul datelor de 14 şi 18 mai vor fi local manifestări de instabilitate atmosferică, în rest fiind posibile temporar averse slabe, astfel că în ansamblu regimul pluviometric va fi deficitar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La munte, vremea va fi răcoroasă la începutul acestei săptămâni, apoi temperaturile vor creşte semnificativ şi se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei în 12 şi 13 mai, cu maxime de 10-20 de grade şi minime de 3-10 grade. În a cea de-a doua săptămână, vremea se va răci accentuat şi se vor înregistra temperaturi mai mici decât ar fi normal pentru perioada din an, ce vor coborî noaptea sub pragul de îngheţ.

Aversele de ploaie vor fi mai frecvente în zilele de 9, 10 şi 14 mai. Precipitaţii locale şi temporare vor fi şi în cea de-a doua săptămână, dar cantităţile de apă cumulate pe întregul interval vor caracteriza un regim pluviometric deficitar. În perioada 16-18 mai, la altitudini foarte mari vor fi precipitaţii mixte. 

Politica