sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mâncare de 34 lei pentru olimpicii de la Franceză

Ministerului Educației cercetează modul în care au fost organizate Olimpiadele naționale din acest an, desfășurate în mai multe județe. Printre acestea se numără și cea de la limba Franceză, organizată la Craiova în perioada 18- 22 aprilie. În acest caz, unii elevi s-au plâns de condițiile de cazare și de modul în care s-a servit mâncarea.

„La Colegiul Gheorghe Chițu nu s-a plătit cazare, atunci suta de lei pe zi (n.red alocația de hrană și cazare decontată de ministerul Educației) va trebui justificată prin cele 3 mese,” spunea ministrul Sorin Cîmpeanu.

Edupedu.ro a făcut calculele în legătură cu cheltuielile de la Colegiul „Gheorghe Chițu” și rezultatul nu coincide cu valoarea stabilită inițial de Minister. Cazarea și mâncarea este suportată de ministerul Educației prin alocația pentru hrană și cazare, care este în valoare de 100 de lei per elev. Banii sunt apoi decontați de inspectoratul școlar prin facturile și devizele primite de la cei care au cazat elevii (hoteluri/ pensiuni sau în acest caz Colegiul Economic “Gheorghe Chițu”). 3 mese asigurate pe zi ale elevilor care au participat la Olimpiada de la limba Franceză au costat 34 de lei per copil, reiese dintr-un document fiscal, potrivit sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Informații detaliate pe edupedu.ro

Politica