luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Emmanuel Macron va vorbi, din nou, cu Vladimir Putin

Președintele francez Emmanuel Macron va vorbi din nou cu Vladimir Putin marţi, la prânz, despre situația din Ucraina, a anunţat Palatul Elysee.

Aceasta este prima convorbire între cei doi după descoperirea masacrului de la Bucea, în regiunea Kievului, la începutul lunii aprilie. Calificând „de nesuportat” imaginile cu numeroase cadavre descoperite în acest oraş, după retragerea armatei ruse, Emmanuel Macron a afirmat că autorităţile ruse ar trebui ‘să răspundă pentru aceste crime’.

Apelul intervine în urma discuţiei telefonice care a avut loc sâmbătă între şeful statului francez şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, la peste două luni de la invadarea Ucrainei de către armata rusă, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele francez a explicat în repetate rânduri că l-a sunat pe liderul rus cu acceptul prealabil al lui Volodimir Zelenski, cu care s-a întâlnit la Kiev după o întâlnire cu Vladimir Putin la Moscova în 7 februarie, într-o încercare de a împiedica invazia.

În cursul discuţiei telefonice cu Zelenski sâmbătă, Macron a anunţat că Franţa îşi va „intensifica” trimiterea de material militar către Ucraina, precum şi ajutor umanitar, livrări ce se ridică până în prezent la ‘peste 615 tone de echipamente furnizate’ acestei ţări.

Premierul britanic Boris Johnson se va adresa marţi, prin videoconferinţă, Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrainean), o premieră pentru un lider occidental de la începutul invaziei ruse în Ucraina şi urmează să anunţe un ajutor militar suplimentar în valoare de 300 de milioane de lire sterline pentru Kiev.

Politica