vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parteneriatul între Zona Metropolitană Milano şi Consiliul Local Craiova va fi prelungit

Acordul de parteneriat între Zona Metropolitană Milano, Italia, ca lider de parteneriat şi Consiliul Local al Municipiului Craiova, în calitate de partener, va fi prelungit. Decizia a fost luată în vederea pregătirii şi implementării în comun a proiectului CAMELOT, până la data de 28.02.2023.

Odată cu decizia de a prelungi acordul, autorități locale din Bănie s-au obligat să găzduiască, în luna octombrie 2022, în municipiul Craiova, evenimentul internațional „Implicare democratică și participare civică”.
„Autoritatea Publică Locală, alături de 9 parteneri europeni, a depus proiectul CAMELOT, iar Zona Metropolitană Milano, în calitate de Lider de parteneriat a semnat Decizia GRANT-ului nr 615289 în cadrul programului Europa pentru cetățeni, Componenta 2 – Implicare democratică și participare civică, cu măsurile 2.2. Rețele între Orașe. În afară de obiectivul global al aducerii Uniunii mai aproape de cetățeni, obiectivele generale ale programului sunt: să contribuie la înțelegerea, istoria și diversitatea Uniunii de către cetățeni și să promoveze cetățenia europeană și îmbunătățirea condițiilor pentru participarea civică și democratică la nivelul Uniunii. Ca urmare a semnării grantului, Consiliul Local al Municipiului Craiova a încheiat, în data de 11.05.2020, un Acord de Parteneriat cu liderul de parteneriat, Zona Metropolitană Milano, Italia. Acordul de Parteneriat era valabil în perioada 2 martie 2020 – 28 februarie 2022, data depunerii Raportului Final la care trebuia să participe și partenerul. În contextul situaţiei de criză generată de pandemia COVID-19 precum şi de măsurile de prevenire şi combatere a acesteia, au fost purtate discuții online despre modul de desfășurare a activităților proiectului, partenerii stabilind în acest interval de timp o replanificare a evenimentelor internaționale derulate în cadrul acestuia și modalitatea de organizare a acestor evenimente”, se arată în raportul de aprobare.

Politica