vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

(VIDEO) Explozii la ministerul securității din Tiraspol, capitala regiunii separatiste Transnistria

O explozie foarte puternică a avut loc la Tiraspol, în Transnistria, la sediul Ministrului Securității Statului. Presa din Transnistria scrie că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime.

Circulația în zona clădirii a fost oprită. La fața locului au intervenit salvatorii și pompierii, transmite TV8.md.

„Ferestrele etajelor superioare au fost sparte. O coloană de fum iese din birouri. Teritoriul adiacent este încercuit de poliţişti”, a declarat poliţia transnistreană într-un comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit primelor informaţii, clădirea a fost vizată de tiruri de lansatoare de grenade portative, precizează comunicatul. „Nimeni nu a fost rănit”, subliniază acesta.

Exploziile au avut loc luni în jurul orelor 15:00 GMT, potrivit unor martori citaţi de mass-media locale.

În fotografii publicate pe reţele sociale de către martori se poate vedea uşa de la intrare în clădire distrusă şi ferestrele imobilului vecin sparte.

Pompieri şi poliţişti au fost desfăşuraţi la faţa locului, iar traficul rutier din centrul oraşului a fost blocat de poliţie.

Lunea a fost declarată zi de sărbătoare în Transnistria, cu ocazia Paştelui ortodox.

Învecinându-se cu Ucraina, Transnistria şi-a proclamat independenţa faţă de Republica Moldova după un scurt război civil care a urmat prăbuşirii Uniunii Sovietice. Regiunea separatistă are propria monedă şi propriile forţe de securitate.

Acest teritoriu numără circa 500.000 de locuitori. Acesta este însă puternic dependent de Rusia, care îi furnizează gratuit gaz şi a desfăşurat acolo 1.500 de militari.

Transnistria nu este recunoscută ca stat independent de comunitatea internaţională, inclusiv de Moscova, care o consideră însă un cap de pod situat nu departe de frontierele Uniunii Europene.

Politica