vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OLT. Misiunile jandarmilor în perioada sărbătorii ortodoxe Învierea Domnului

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt va asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele ce vor avea loc în apațiul public, iar prin măsurile ce le-am pregătit vom avea grijă ca fiecare cetățean să petreacă perioada sărbătorilor în condiții de siguranță.

Aproximativ 150 de jandarmi din cadrul unității vor acționa zilnic în perioada 22-25 aprilie a.c., la nivelul județului, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, pază și protecție instituțională și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Pentru desfășurarea unui climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii olteni, împreună cu celelalte forțe angrenate în asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică vor fi prezenți în zona Catedralei Episcopale din municipiul Slatina și a Mănăstirii Clocociov.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, va fi asigurată ordinea și liniștea publică la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă în comunele Dăneasa, Tia Mare și Dobrun.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările religioase dedicate praznicului Învierii Domnului la Mănăstirea Călui și Mănăstirea Brâncoveni, precum și la manifestarea cultural-artistică din ziua de 25 aprilie a.c. din satul Alimănești, comuna Izvoarele.

În această perioadă vom intensifica măsurile de ordine publică și se vor desfășura acțiuni punctuale și de patrulare, în cooperare cu celelalte instituții abilitate, atât în mediul urban cât și în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate și intens circulate, urmărind identificarea și descurajarea persoanelor care tulbură ordinea și liniștea publică.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure liniștea publică, Jandarmeria Olt recomandă:

  • să manifeste înțelegere față de măsurile luate de forțele de ordine/să coopereze cu forțele de ordine;
  • să adopte un comportament civilizat;
  • să respecte indicațiile jandarmilor;
  • dacă sunt însoțiți de copii, să îi supravegheze cu atenție;
  • să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale;
  • să solicite intervenția sau sprijinul jandarmilor, prin numărul unic de urgență 112 sau în mod direct efectivelor aflate în misiune.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt urează tuturor ca sărbătoarea Învierii Domnului să fie întâmpinată cu bucurie și liniște alături de cei dragi!

Jandarmeria OLT

Politica