luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă 20 de milioane de euro ajung la Târgu Jiu, prin PNRR

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat faptul că orașul pe care îl conduce va primi încă 20 de milioane de euro, prin PNRR. Acești bani vor fi folosiți pentru construirea a două blocuri de locuințe pentru tineri, dar și pentru reabilitarea unor clădiri publice.

Am pus, din nou, pe primul loc unitățile de învățământ! Vorbim de reabilitare termică și eficiență energetică.Vreau să mulțumesc celor implicați în elaborarea proiectelor, adică angajaților de la Investiții, de la Juridic, de la Licitații, Programe Europene, domnului secretar Grigore Jianu, dar și consilierilor locali care au lăsat deoparte orice dispută politică și au urmărit interesul cetățenilor! Mulțumesc tuturor celor implicați din primărie pentru că s-a lucrat enorm, într-un interval extrem de scurt, elaborându-se o serie de proiecte foarte importante pentru municipiu.Fondurile extrabugetare sunt cheia dezvoltării oricărei localități! Am atras la Târgu Jiu, în ultimii ani, peste 60 de milioane de euro din fonduri europene, adică întreaga sumă ce putea fi accesată de municipiul nostru în exercițiul bugetar precedent, la care se adaugă alte sume importante de la bugetul de stat, iar acum cele 20 de milioane. Am găsit înțelegere și la domnul Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, cu care am colaborat îndeaproape în această perioadă, în așa fel încât să putem depune, fiecare, proiectele care ne interesau, fără a crea disensiuni între instituții. Fonduri importante sunt direcționate și către spitalele din Târgu Jiu, pentru reabilitare și modernizare”, a spus Marcel Romanescu.

Edilul din Târgu Jiu susține că, în perioada următoare, autoritățile locale vor prezenta, în amănunt, fiecare proiect pentru care se primește finanțare, în așa fel încât să existe transparență și să se înțeleagă pentru ce anume sunt cheltuiți acești bani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica