marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tanti Emilia a găsit un portofel plin cu bani și l-a dus la poliție!

Tanti Emilia, o bătrână de 81 de ani, din comuna Fărcaș, a predat polițiștilor un portofel găsit pe marginea drumului vineri, 15 aprilie.

În timp ce se deplasa cu bicicleta pe raza localității, a observat un portofel pe marginea străzii, l-a ridicat și s-a prezentat de urgență la sediul Postului de Poliție Fărcaș pentru a îl preda polițiștilor. În prezenta bătrânei, polițiștii au verificat portofelul găsit, stabilind că în interior se aflau de 850 Euro, 400 de lei și 5 Lire precum și documente de identitate și carduri bancare.

În scurt timp, polițiștii au identificat proprietarul portofelului, o femeie de 34 de ani, din comuna Tălpaș, care a fost invitată la sediul poliției, unde s-a constatat că din portofel nu lipsesc bani sau alte documente, suma de bani găsită corespunzând cu suma pierdută de aceasta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii au restituit portofelul femeii, care a apreciat gestul bătrânei și căreia i-a mulțumit.

„Ii mulțumim și noi atât pentru exemplul oferit cât și pentru lecția de înțelepciune, corectitudine și spirit civic. Cine nu are bătrâni să-și cumpere!… este o vorbă românească. Cine are să îi prețuiască!
Tanti Emilia este bătrânica demnă de apreciat, cu care noi ne mândrim!”, a transmis IPJ Dolj.

Politica