vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dinamo – FCU Craiova, derby la retrogradare!

Doar rivalitatea fanilor pare să fi rămas intactă, cele două echipe trecând printr-o perioadă grea, luptându-se să rămână în divizie.

Depunctările și situațiile financiare de la Clinceni și Mediaș au rezolvat problema retrogradării directe în acest sezon. Însă echipele încă tremură pentru a scăpa de barajul în urma căruia pot retrograda din Liga 1. Dinamo pare sortită barajului, în vreme ce FCU Craiova e la 3 puncte distanță de locul 13, ocupat acum de Chindia Târgoviște.
Derby-ul din Groapă a început deja pe internet, acolo unde suporterii celor două echipe și-au aruncat o serie de ironii. „Urmează meciul cu ei. Au ceva amintiri din deplasările în Ștefan cel Mare, acolo unde de fiecare dată ajung în întârziere, pentru că le este frică de metrou și vin pe jos de la gară. Vineri seară jucăm cu una din Craiove. Nu ne obosim niciodată să știm cu care din ele. Nici ei nu sunt siguri… aceleași culori, cam același nume, aceleași delicii culinare din servieta diplomat și aceiași lei. Doi lei”, au scris fanii organizați ai câinilor.
Peluza Sud 97, care promite o deplasare memorabilă în Groapă, a dat replica în online: „Multe cățele, puțini câini! După cum bine știți, vineri avem meci în plantația de urzici din centrul Bucureștiului. Avem meci cu ăia care se ascund după perdelele geamurilor din autocar de fiecare dată când intră în județul Dolj… din obișnuință”.
Așa că în peluze se anunță spectacol. Ce va fi pe teren? Napoli anunță că va juca la victorie: „Vrem să câștigăm. Știm cu toții că o victorie contra lui Dinamo ne-ar asigura salvarea în proporție de 60-70 la sută. Suntem conștienți însă că va fi un meci greu, se joacă. Dinamo nu mai este echipa de acum două luni. A schimbat antrenorul, îl cunosc bine pe Dusan Uhrin, știe fotbal. A luat patru puncte în ultimele două meciuri, fără să primească gol”.
De partea cealaltă, Uhrin se teme de Compagno: „E un meci important, cu un adversar greu. Napoli a făcut o treabă bună. Știe cum să joace. Craiova se concentrează pe pase scurte, dar mizează și pe mingi lungi pentru Compagno, care e un atacant bun. Cred că cel mai bun jucător al lor, pentru că a marcat foarte mult. Trebuie să fim atenți în careu. Sper ca jucătorii să fie pregătiți și să nu facă greșeli mari. Va fi greu pentru noi, Craiova e o echipă bună. Va fi o luptă”.

Politica