vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesor de matematică, sancționat de ISJ Gorj după ce a bătut un elev

Un profesor de la o școală gimnazială din comuna Scoarța, județul Gorj, a fost sancționat de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj cu diminuarea salariului pentru câteva luni. Acesta este acuzat de lovire și purtare abuzivă asupra unui elev, iar ancheta internă a stabilit că se face vinovat de agresiune. Cadrul didactic este cercetat și de polițiști, într-un dosar penal.

Reamintim că la începutul lunii martie, profesorul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, după ce ar fi agresat un elev. Bărbatul a fost filmat când îl bătea pe elevul de 14 ani. Cadrul didactic i-a dat mai multe palme.

„ISJ Gorj a fost înştiinţat de către conducerea unității şcolare de la Scoarţa cum că un profesor a lovit un elev în timpul orei de curs. Gestul a fost filmat de un alt elev şi filmul a fost trimis la poliţie. Am aflat la scurt timp că profesorul a fost reţinut timp de 24 de ore. Am vizionat și eu filmarea şi m-a revoltat gestul profesorului: nu a fost o palmă, a fost o rafală de palme. Am chemat-o pe doamna director Alina Bobei la sediul ISJ în această dimineaţă şi i-am recomandat să dispună o cercetare disciplinară în cadrul şcolii şi să ne înştiinţeze sancţiunea aplicată”, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica