duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

100 de scări de bloc din Craiova pot fi renovate prin PNRR

O parte din clădirile din Bănie pot fi renovate cu fonduri din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul privind aprobarea modelului de contract de mandat care se va încheia între municipiul Craiova şi asociaţiile de proprietari va ajunge pe masa consilierilor locali din Craiova.

În Dolj, bugetul disponibil pentru renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale este de 23.422.603 euro. Această sumă poate permite reabilitarea a aproximativ 100 de scări de bloc. Totuși, fiind vorba despre un buget prealocat pentru întreg județul, totul va depinde de asociațiile de proprietari din Craiova și de cât de eficient vor fi, pentru că principiul de accesare a fondurilor va fi „primul venit – primul servit”, conform autorităților locale din Bănie.

Cererile de finanțare se depun în două etape. Prima etapă este între 1 aprilie şi 31 iulie 2022. A doua etapă de depunere a proiectelor va fi în perioada 1 septembrie 2022 şi 31 decembrie 2022.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Data de începere a depunerii de proiecte a fost 1 aprilie 2022, abordarea fiind de tip necompetitiv, cu termen limită de depunere a cererilor de finanțare, 30 mai 2022, pe principiul primul venit, primul servit, în limita bugetului maxim eligibil prealocat fiecărui județ. Depunerea cererilor de finanțare este condiționată de existența solicitărilor de finanțare prin PNRR din partea asociațiilor de proprietari. În acest sens, Asociațiile de proprietari vor pune la dispoziția Primăriei Municipiului Craiova hotărârea prin care se aprobă solicitarea finanțării în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operaţiunea A.3 Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, în condițiile Ghidului specific. Totodată, conform Ghidului specific, solicitantul (Primăria Municipiului Craiova) trebuie să încheie un contract de mandat cu asociațiile de proprietari pentru depunerea și derularea proiectului. Contractul de mandat reglementează, în principal, obligațiile părților contractante și mecanismul de recuperare a cheltuielilor neeligibile”, se arată în raportul publicat de Primăria Craiova.

Politica