marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Speranțe pentru mineri și energeticieni în ceea ce privește pensionarea

Minerii și energeticienii din Gorj au ieșit în stradă timp de un an, pentru a protesta în ceea ce privește aplicarea legii 197/2021. Proteste au fost și în Craiova, tot în acest sens. Acum, Manu Tomescu, lider în cadrul Sindicatului Energia Rovinari, a publicat noul model de ADEVERINȚĂ pentru asimilarea în condiții speciale de muncă, a vechimii lucrate din grupa a 2-a, în perioada dinainte de anul 2001, a salariaților care au desfășurat activități conform prevederilor legii 263/2010, completată și actualizată cu legile 197/2021 și 74/2022.

Adeverința tipizată trebuie completată și elibereată de către angajator.Toți minerii și energeticienii din C.E.Oltenia care au peste 52 de ani vârstă, 25 de ani lucrați în producție, în activitățile prevăzute, și 30 de ani de contributivitate (vechime totală în muncă), trebuie să meargă să solicite acest tip de adeverință iar apoi să o depună la casa de pensii împreună cu dosarul pentru pensionare!În funcție de ce decizii vor emite cei de la casele de pensii, vom vedea dacă liderii politici s-au ținut de promisiune!”, a spus Manu Tomescu.

Angajații CEO și-au suspendat protestele la sfârșitul săptămânii trecute. Aceștia vor lua o hotărâre în ceea ce privește protestele, după ce vor vedea cum vor fi soluționate dosare de pensionare de către casele de pensii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica