duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Sushi și iaurturi expirate, în câmp la Dobrotești

Primăria Dobrotești și o firmă au fost amendate de Garda de Mediu Dolj pentru gunoaiele aruncate în câmp. Între altele, inspectorii Gărzii de Mediu Dolj au gasit pești, sushi și iaurturi expirate.

”În urma deplasării în teren, în perioada 23.03.-25.03.2022, a echipei de comisari împreună cu administratorul public, în punctele vulnerabile de pe raza UAT Dobrotești, s-au constatat abandonări de deșeuri necontrolate (deșeuri menajere, deșeuri reciclabile, deșeuri din construcții și demolări, deșeuri vegetale, de grajd) în mai multe zone: canal de desecare, nisipuri, zootehnia SMA. În zona 4 Zootehnia SMA pe un teren proprietate privată al unui operator economic, de asemenea, se regăsea o cantitate semnificativa de deșeuri provenite din produse alimentare ambalate /preambalate cu termen de valabilitate depășit (pești, sushi, măsline, iaurturi etc), provenite de la unități de comercializare ale produselor alimentare”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu.

În urma controalelor, primăria Dobrotești a fost sancționată contravențional cu 2 amenzi în cuantum de 20.000 lei, respectiv operatorul economic cu amendă în valoare de 25.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: Facebook/Garda de Mediu Dolj

Politica