joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mircea Geoană: Războiul din Ucraina va mai dura

Mircea Geoană, secretarul general al NATO, a anunţat că războiul din Ucraina va mai dura şi se anticipează o intensificare a conflagraţiei pe flancul estic al Alianţei, informează Agerpres.

„Noi încurajăm o soluţionare politică, cerem Federaţiei Ruse să încheie neîntârziat acest război inuman şi ilogic, să îşi retragă forţele şi să intre de o manieră onestă în negocieri diplomatice cu Ucraina”, a declarat Mircea Geoană, care a participat, duminică, 3 aprilie, la o ceremonie de celebrare a Zilei NATO în România, desfăşurată la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

„Din păcate, ceea ce vedem pe teren nu indică acest lucru, există o formă de regrupare a forţelor ruseşti în zona de nord, în zona Kievului, o considerăm mai degrabă o repliere tactică din dorinţa de a-şi completa pierderile masive pe care le-au suferit şi pentru a fixa forţele ucrainene în jurul capitalei Kiev”, a continuat Mircea Geoană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit oficialului, nu există riscuri iminente privind folosirea armelor chimice sau nucleare de către Rusia. „Nu vedem riscuri iminente cu privire la intenţia Federaţiei Ruse de a utiliza arme chimice sau nucleare, dar ceea ce am văzut în practica Federaţiei Ruse, inclusiv în comunicarea sa strategică în anii precendenţi, (…) indică faptul că acest lucru nu este imposibil. De aceea, mai degrabă preferăm să comunicăm public şi strategic şi cu dorinţa de a descuraja Federaţia Rusă să utilizeze astfel de armamente”, a precizat Mircea Geoană.

El a adăugat că, la Madrid, liderii NATO vor adopta decizii cu privire la o prezenţă „şi mai robustă, pe baze permanente” de forţe pe întregul flanc estic al Alianţei.


Politica