duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se reabilitează Clinica de Pediatrie de la Filantropia

Clinica de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Filantropia și Centrul maternal „Sf. Ecaterina” vor fi reabilitate și modernizate. Consilierii județeni au aprobat, în ședința de joi, un proiect care vizează obținerea unei finanțări în acest sens, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)
Valoarea lucrărilor depășește 30 de milioane de lei. Consiliul Județean (CJ) Dolj este dispus să suporte cheltuielile până la decontarea lor.

Se aprobă depunerea proiectului „Reabilitarea și modernizarea clădirilor publice, situate în str. Corneliu Coposu, nr. 107, municipiul Craiova, județul Dolj, în vederea creșterii rezistenței și stabilității acestora și scăderii emisiilor de carbon (Corp C4)” în vederea finanțării acestuia în cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – VALUL RENOVĂRII, AXA 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.1- Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice. Descrierea sumară a investiției propusă prin proiect, în concordanță cu măsurile propuse pentru consolidarea seismică și renovarea energetică a clădirii (inclusiv a instalațiilor aferente acesteia), așa cum reies din Raportul de expertiză tehnică și din Raportul de audit energetic, este anexă la prezenta hotărâre.

Se aprobă valoarea maximă eligibilă a proiectului „Reabilitarea și modernizarea clădirilor publice, situate în str. Corneliu Coposu nr. 107, municipiul Craiova, județul Dolj, în vederea creșterii rezistenței și stabilității acestora și scăderii emisiilor de carbon (Corp C4)”, în cuantum de 30.847.593,50 lei”, conform proiectului CJ, care exemplifică și obiectivele care vizează reabilitarea edificiului, printre care: „Reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, Reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum.  Repararea/refacerea instalaţiei de distribuţie a agentului termic între punctul de racord şi planşeul peste subsol/canal termic. Izolarea termică a conductelor de distribuție a agentului termic. Izolarea termică a conductelor de distribuție a apei calde de consum. Înlocuirea corpurilor de încălzire existente cu radiatoare, Instalarea unui nou sistem de încălzire/nou sistem de furnizare a apei calde de consum, în scopul creşterii randamentului şi al reducerii emisiilor echivalent CO2. Dotarea clădirii cu sisteme locale de climatizare, tip monosplit sau multisplit”, se arată în proiectul CJ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alte obiective de reabilitare vor consta în lucrări de reparație ale zidăriei, intervenții la infrastructură, inclusiv acoperișul, fundații noi din beton armat sau pardoseală din același material.
După execuția acestor lucrări de intervenție, imobilul se va încadra în gradul 4 de risc seismic.

Politica