vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

7,5 milioane de euro pentru titlul de campioană a României!

Mihai Rotaru a devoalat care va fi bugetul CSU Craiova într-o nouă tentativă de câștigarea a campionatului

Patronul clubului oltean și-a făcut toate calculele financiare pentru stagiunea următoare după ce în aceasta a ratat din nou obiectivul sportiv. De 9 ani la cârma clubului, Rotaru a mai spus că va face un pas în spate, să-l lase pe Sorin Cârțu să-i gestioneze banii. El a mai adăugat că deja a rărit întâlnirile cu responsabilii din cadrul clubului, aparent dându-le mână liberă. În ceea ce privește bugetul acesta va fi asigurat în cazul în care echipa prinde Conference League. În caz contrar, patronul spune că va mai aduce 2.5 milioane de euro de acasă pentru a crea condiții optime performanței. Echipa este pe locul 3 în campionat și are șanse la câștigarea Cupei României, fapt ce ar echivala cu prezența în ultima întrecere continentală.
„Nu vorbesc cu Reghe, cu Marian (n.r. Marian Copilu) sau Sorin Cârțu, tocmai pentru a-i forța să rezolve singuri problemele. Trebuie să înțeleagă că sunt pe picioarele lor. Eu voi asigura un buget pentru anul viitor, undeva la 7,5 milioane de euro, indiferent de ce vom vinde, asta e obligația mea.  Eu asigur completarea. Veniturile vor fi de 5 milioane de euro în sezonul următor. Dacă intrăm într-o cupă europeană nu trebuie să vin cu bani de acasă, dacă nu, voi completa cu 2,5 milioane de euro. În ultimul timp, eu sunt cel care a asigurat finanțarea clubului”, a spus Mihai Rotaru, la Digi Sport Special.
Dezinteresul pentru poziția de președinte al CSU Craiova, generat de faptul că ocupanții acestui job au avut până acum mai degrabă rol simbolic, de imagine, l-a deranjat pe patron. Acesta a admis că și-ar fi dorit să fie o luptă pentru această demnitate, nu un simulacru de alegeri: „Și noi avem alegeri cu un singur candidat. Ne-am fi dorit să fie mai mulți. Am prelungit termenul pentru a încuraja, dar nu au apărut. Sunt sigur ca peste doi ani vom avea altă perspectivă și sper să fie un nou început în ceea ce înseamnă organizarea unui club de fotbal. Nu am vrut să ne situăm de partea unui candidat. Cârțu e susținut sută la sută, dar nu am vrut să dăm senzația că îl împingem. Am vrut ca suporterii să vină, să propună, să se facă dezbateri”.
Patronul CSU, cel care a jucat rolul executiv în club în ultimii 9 ani, a mai spus că nu se va băga peste Sorin Cârțu, dar deja l-a impus pe Marian Copilu în staff-ul acestuia.
„Cred ca Sorin Cârțu a vrut să își asume, simte că poate face mult mai mult. Are nevoie de pârghii pentru a realiza ceea ce ne dorim cu toții, câștigarea campionatului. Am crezut că vom câștiga titlul anul asta. Cred că și el s-a gândit la asta. De la 1 iulie va fi numărul unu executiv. Marian Copilu se va ocupa de partea sportivă. Au avut discuții, am încercat să stau deoparte, cred că vor face o echipă extraordinară”, a mai spus Rotaru.
Alegerile pentru funcția de președinte al CSU Craiova au fost puse strategic de club, la data meciului cu CFR Cluj, 10 aprilie, pas important pentru a se asigura cvorumul necesar declarării valide a scrutinului.

Politica