marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Joe Biden, criticat dur pentru declarația de sâmbătă contra lui Putin: ”A făcut ca o situație periculoasă să devină și mai periculoasă”

Președintele american Joe Biden a fost dur criticat de Richard Haass, un diplomat american de rang înalt și cu o mare experiență internațională, pentru declarația sa potrivit căreia președintele rus Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”, potrivit hotnews.

În mesaje postate duminică pe Twitter, Haass, președintele Consiliului pentru Relații Externe al SUA, a spus că Biden a „făcut ca o situație dificilă să devină și mai dificilă și o situație periculoasă și mai periculoasă”.

”Acest lucru este evident. Mai puțin evident este cum să repare daunele, dar sugerez ca principalii săi consilieri să-i contacteze pe omologii lor ruși și să clarifice faptul că SUA sunt pregătite să lucreze cu acest guvern rus”, a spus diplomatul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ar trebui să existe două priorități în acest moment:

Încheierea războiului în termeni pe care Ucraina îi poate accepta și descurajarea oricărei escaladări din partea lui Putin. Iar acest comentariu a fost în contradicție cu ambele obiective”, a declarat Richard Haass.

”Așa cum s-a mai spus, nu poți merge la război decât cu armata pe care o ai. Nu mai puțin adevărat este că nu poți încheia un război decât cu adversarul pe care îl ai. Faptul că Rusia lui Putin a acționat în mod criminal nu schimbă acest adevăr. Schimbarea de regim poate fi o speranță, dar nu poate constitui baza strategiei noastre”, a mai spus acesta.

Reacția diplomatului vine după ce sâmbătă, la Varșovia, Joe Biden a cerut o schimbare de regim în Rusia. Joe Biden : ”Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere“.

Ulterior, un oficial de la Casa Albă a spus că liderul american a fost înțeles greșit: „Ceea ce a vrut să zică președintele (Biden) e că lui Putin nu i se poate permite să își exercite puterea asupra țărilor vecine sau asupra regiunii. El nu a vorbit despre puterea lui Putin în Rusia, nici despre o schimbare de regim”.

spot_img
spot_img

Politica