duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Volodimir Zelenski cere din nou Poloniei tancuri şi avioane de luptă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou Poloniei să trimită tancuri și avioane de luptă pentru a ajuta Kievul să lupte împotriva invaziei ruse a țării sale, a informat duminică DPA.

Într-o conferinţă de presă cu omologul său polonez Andrzej Duda, Zelenski a atenţionat că dacă forţele armate ucrainene nu vor fi susţinute cu avioane de luptă şi tancuri, armata rusă ar putea deveni mai târziu o ameninţare la adresa ţărilor vecine, membre ale NATO.

Dacă partenerii Ucrainei nu vor ajuta Kievul în acest fel, „există un risc ridicat ca armata rusă să devină o ameninţare nu doar pentru teritoriile vecinilor noştri – Polonia; Slovacia; Ungaria; România şi statele baltice – cu şi o ameninţare militară directă generală”, a spus Zelenski sâmbătă seara târziu, potrivit site-ului Preşedinţiei ucrainene, potrivit Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi atunci frontierele şi oraşele vecinilor noştri vor fi ameninţate de ruşi, a atenţionat Zelenski.

Un plan al Poloniei de a trimite avioane de luptă în Ucraina via o bază americană din Germania pare să fi fost abandonat după obiecţii ale SUA, în pofida rugăminţilor ucrainene. Washingtonul are temerea că astfel de măsuri ar putea duce la o confruntare directă între forţele NATO şi armata rusă.

Politica