luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Germania își reduce drastic dependența energetică față de Rusia

Germania a anunțat vineri un program de reducere drastică a dependenței de resursele energetice ale Rusiei, care vizează renunțarea la importurile de cărbune până în toamnă. În ceea ce privește importurile de petrol din Rusia, Germania ar urma să fie „aproape independentă” până la finalul acestui an.

„Primii pași importanți pentru eliberarea de sub influența importurilor rusești au fost făcuți”, a declarat vicecancelarul și ministrul Economiei, Robert Habeck, citat de Le Figaro.

Acesta a adăugat că „până în toamnă putem deveni independenți de cărbunele rusesc”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Până la jumătatea anului, importurile de petrol rusesc în Germania ar trebui să se reducă la jumătate, iar până la sfârșitul anului ne propunem să fim aproape independenți”, a declarat ministrul său. Înainte de invazia Ucrainei, Germania importa din Rusia o treime din petrolul său și aproximativ 45% din necesarul de cărbuni, potrivit statisticilor guvernului german.

Cu toate acestea, procesul pare mai lent în cazul gazelor. „Mai este un drum lung de parcurs și vom putea să ne descurcăm fără gaz rusesc doar dacă vom face un efort colectiv”, a declarat guvernul. Potrivit Berlinului, Germania va fi „în mare măsură independentă” de gazul rusesc „până la jumătatea anului 2024”, scrie g4media.ro

Politica