vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UNICEF: Copiii strămutaţi din Ucraina sunt expuși riscului de a fi traficați

În jur de 1,5 milioane de copii au părăsit Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, a estimat sâmbătă UNICEF, care avertizează asupra pericolului la care sunt expuși copiii care fug din calea bombardamentelor.

Pe lângă aceștia, „nenumărați alți” copii sunt strămutați în interiorul țării pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, a transmis UNICEF, într-un comunicat.

„Războiul din Ucraina duce la strămutări masive și la fluxuri de refugiați – condiții care ar putea duce la o creștere semnificativă a traficului de persoane și la o criză acută de protecție a copiilor”, a declarat directorul regional al UNICEF pentru Europa și Asia Central, Afshan Khan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Copiii strămutaţi sunt extrem de expuși riscului de a fi despărțiți de familii, de a fi exploatați şi traficați. Ei au nevoie ca guvernele din regiune să intensifice măsurile pentru a-i menţine în siguranţă”, a mai spus Khan.

Organizaţia precizează că peste 500 de copii neînsoţiţi au trecut graniţa din Ucraina în România, în perioada 24 februarie – 17 martie. Cifra totală a copiilor neînsoțiți care se traversează frontierele ajungând în țările învecinate este „probabil mult mai mare”, a atras atenția UNICEF.

Pentru a extinde măsurile de protecție, ONU și partenerii societății civile au înființat centre de informare în țările vecine Ucrainei, identificate drept „Buline albastre”, pentru a oferi servicii esențiale familiilor de refugiați, scrie libertatea.ro

UNICEF mai cere guvernelor statelor învecinate „să îmbunătățească colaborarea transfrontalieră și schimbul de informații între autoritățile de control la frontieră, de aplicare a legii și de protecție a copilului și să identifice rapid copiii separați, să implementeze proceduri de urmărire și reunire cu familiile pentru copiii lipsiți de îngrijirea părinților”.


Politica