sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Bilanțul Serviciului Arme din Poliția Județeană, pe anul 2021

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Mehedinți au prezentat bilanțul pe anul trecut. În anul 2021, la nivelul judeţului Mehedinţi au fost sesizate 58 de fapte penale privitoare la regimul armelor, munițiilor și braconaj şi au fost constatate 18 infracţiuni.
De asemenea, în ceea ce privește infracțiunile prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, se constată o scădere cu 18 infracțiuni la cele sesizate și creștere cu 27 infracțiuni la cele constatate.
Cu privire la confiscările de arme și muniție, în cursul anului 2021 au fost indisponibilizate în vederea confiscării 18 arme letale, 34 de arme neletale și 2.263 bucăți de muniție.
Ca urmare a activităților desfășurate pe linia verificării persoanelor fizice și juridice care efectuează operațiuni cu obiecte pirotehnice și produse periculoase, au fost ridicate în vederea confiscării 291 kg de articole pirotehnice.
Pe parcursul anului trecut, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat 51 de acțiuni executate în baza planurilor de acțiune proprii, precum și a celor transmise de I.G.P.R. pe linie de arme și muniții, braconaj cinegetic, substanțe periculoase și materiale pirotehnice.

Politica