sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Militarii donează sânge pentru Ucraina

 Militarii din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova se alătură campaniei de donare de sânge desfășurată de Ministerul Apărării Naționale și de Ministerul Sănătății. Doritorii sunt așteptați, începând de joi, 3 martie, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine, situat pe str. tabaci, nr. 1.

România demarează o amplă campanie de donare de sânge pentru militarii și civilii răniți din Ucraina.

Premierul Ciucă a făcut apel, duminică, către populație să vină să doneze sânge pentru a fi solidari cu cetățenii ucraineni aflați în suferință.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă vreți să donați sânge, potrivit Institutului Național de Hematologie Transfuzională, trebuie să fiți odihniți și bine hidratați, să nu fumați cu o oră înainte de donare și să nu consumați alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu luați medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice, etc) și să aveți un act de identitate.

Se recoltează sânge persoanelor sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, la un interval de minimum două luni între donările de sânge total, fără a depăși 5 donări pe an pentru bărbați și 4 donări pe an pentru femei.

După donarea de sănge trebuie să evitați 12 ore efortul fizic intens, conducerea autovehiculelor, consumul de alcool, fumatul imediat și să consumați multe lichide.

              

  

                

Politica