Cu bani de la CJ, o companie aeriană revine pe Aeroportul Craiova

Date:

Mai multe destinații de zbor vor fi disponibile începând din acest an, de pe Aeroportul Internațional Craiova. Este vorba despre zboruri către Germania, Spania și Irlanda, operate de Ryanair. Compania va fi sprijinită de Consiliul Județean (CJ) printr-un ajutor de minimis. Astfel, operatorul aerian va primi timp de doi ani câte 50.000 de euro din partea CJ.

„Se aprobă acordarea unui ajutor de minimis individual pentru compania aeriană Ryanair în scopul creșterii traficului, numărului de destinații la R.A. Aeroportul Internațional Craiova și a promovării turistice a județului Dolj, în perioada 2022 – 2023. Prezentul ajutor de minimis individual se derulează în perioada de valabilitate 2022 – 2023, în limita bugetului alocat de 100.000 euro, respectiv 50.000 euro/an”, conform proiectului CJ.

Președintele CJ, Cosmin Vasile, a vorbit în cadrul ședinței ordinare de joi despre ajutorul acordat, menționând că același lucru s-a întâmplat și în urmă cu aproximativ 10 ani, când CJ a sprijinit o altă companie care operează pe aeroportul craiovean.

„Ajutorul este acordat timp de doi ani, anul acesta și anul viitor. Clauzele sunt ca începând de anul acesta 3 destinații noi spre alte țări să fie operate de pe aeroportul din Craiova. Cele trei țări sunt Germania, Spania și Irlanda. Noi în 2012 am acordat un ajutor de minimis și companiei Wizz, tocmai pentru a putea să stabilească baze pe aeroportul din Craiova”, a declarat președintele CJ, Cosmin Vasile.

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...