sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primul contestatar al alegerilor lui Rotaru: „Eu am făcut istorie aici! Cu cine și de ce să candidez?”

Rodion Cămătaru crede că situația nu se va schimba prea mult la formația lui Mihai Rotaru, iar noul președinte va avea puteri reduse.

Dacă Sorin Cârțu, actualul președinte al clubului, a spus că se gândește să se înscrie în cursă și să candideze astfel la alegerile organizate de Mihai Rotaru, Rodion Cămătaru a declinat o astfel de posibilitate. Fosta „Gheată de Aur” consideră că sunt prea multe funcții de „președinți” la clubul oltean și de fapt puterea nu o au aceștia. Într-o declarație dată pentru Fanatik.ro, Cami a sugerat că nu crede că acest aspect se va schimba, iar conducerea nu va aparține președintelui ales, ci patronatului.
„Nu mă gândesc să candidez. Bineînțeles că îl susțin pe Sorin Cârțu! Dar nu prea mă mai pricep acum. Sunt foarte mulți președinți, nu ați văzut? Sunt foarte mulți președinți la Craiova. Nu știu ce dorește patronul. Președinte de imagine, președinte-jucător și nu mai știu de care! Președinte e un om cu puteri executive. Pe mine mă uluiește de multe ori când aud că sunt alegeri sau se va vota… Eu zic că se va numi! Și atunci ce rost mai are acest proces electoral? Treaba lor! Nu cred că suporterii decid președintele la Universitatea Craiova și bănuiesc că va avea puteri limitate. Trebuie să vedem ce înseamnă aceste alegeri mai întâi. Până unde are putere președintele executiv care va fi numit. I se va pune la dispoziție un buget? Eu nu sunt dispus pentru că am aproape 64 de ani și nu mai am entuziasm. La 35 de ani când am fost atunci vreo doi ani de zile președinte, într-adevăr, aveam entuziasm. Eu am făcut istorie aici! Cu cine și de ce să candidez eu?, a spus Cămătaru.
Mihai Rotaru a vorbit despre alegerile din martie, punându-l pe Marian Copilu într-o situație inedită. Acționarul oltenilor a lăsat să se înțeleagă că acesta ar putea pleca prematur din Bănie: „Aceste alegeri trebuie să iasă cât mai bine din punct de vedere al corectitudinii. Marian Copilu a semnat până la 31 mai. Atunci când a venit ca partener, a știut de la început. Vrem să organizăm alegeri unicat și să construim un club pe bază de socios, iar suporterii să construiască pentru doi ani. Ei pot să meargă în tandem, de exemplu Pavel Badea cu Eugen Neagoe”.
Alegerile pentru funcția de președinte al CSU Craiova vor avea loc la data de 26 martie. Până acum doar Sorin Cârțu și-a manifestat intenția de a candida.

Politica