sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Peste 400 de misiuni executate de jandarmi

În perioada de referință 14.02. – 22.02.2022,  jandarmii mehedințeni au fost angrenați în 438 misiuni de menținere a ordinii publice, colaborare/cooperare cu alte instituții, acționând pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.
Jandarmii mehedințeni au pus în aplicare conform dispozițiilor legale, 17 mandate de aducere emise pe numele unor persoane. Pentru creșterea gradului de siguranță în instituțiile școlare și prevenirea delincvenței juvenile, efectivele unității au participat la 7 acțiuni informativ-preventive în cadrul programelor „Școală în siguranță” și „Jandarmii alături de elevi”.
Pe timpul misiunilor desfășurate, a fost constatată în mod independent o faptă de natură penală privind deținerea de substanțe interzise, iar în cadrul dispozitivului de menținere a ordinii publice, s-au constatat 8 fapte penale, fiind identificați 7 autori, care au fost predați organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor. Totodată, în urma desfășurării misiunilor specifice au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale (10 amenzi și 6 avertismente), majoritatea dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 republicată, privind tulburarea ordinii și liniștii publice și Legii 55/2020, privind starea de alertă. Valoarea sancțiunilor contravenționale se ridică la suma de 14.200 lei. Pe linia misiunilor de pază și protecție instituțională, în perioada 14.02-22.02.2022 a fost asigurată paza la 28 de obiective aflate în responsabilitate și executate 2 misiuni de pază a transporturilor de bunuri și valori/produse cu caracter special.

Politica