sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova participă la proiectul ,,Women in Astronomy”

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova participă la proiectul international ,,Women in Astronomy”, până pe data de 8 martie. Proiectul face parte dintr-un demers coordonat la nivel national de Elisabeta Ana Naghi, membru CNRA.

Elevii claselor a IX-a E și a XI-a D, coordonați de doamnele profesoare Mădălins Stancu și Flori Bălașa au realizat activități variate: scurte prezentări despre fete sau femei cu activitati în domeniul științei, afișe cu tema proiectului, lecturi diverse.

În luna februarie se marchează în întreaga lume Ziua internaţională a fetelor şi femeilor cu activităţi în domeniul ştiinţei. Uniunea Astronomică Internațională lansează acest proiect în scopul evidențierii importanței incluziunii de gen, aducând în prim plan contribuțiile femeilor în astronomie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ediția din 2022 a proiectului Women and Girls in Astronomy (WAGIA) propune schimbarea percepțiilor, atitudinilor, comportamentelor, normelor sociale și stereotipurilor față de femeile implicate în STEM în societate.

Politica