marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Polițiștii au prins un craiovean care le-a creat italienilor un prejudiciu de peste 14 milioane de euro

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au depistat un craiovean, în vârstă de 54 de ani, care avea pe numele său un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la un grup infracțional organizat și înșelăciune, în Italia. Prejudiciul este enorm și se ridică undeva la aproximativ 14.600.000 euro.

„În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat, pe raza Municipiului Craiova, un bărbat 54 de de ani, din Craiova, față de care autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la un grup infracțional organizat și înșelăciune.

Bărbatul, în complicitate cu alte persoane, ar fi constituit, promovat și asociat într-un grup infracțional, cu scopul de a obține, pentru aproximativ 6.200 de persoane, beneficiul cetățeniei sau venituri din starea de urgență, deși nu aveau dreptul să facă acest lucru, întrucât nu au fost niciodată rezidenți în Italia, astfel cauzând un prejudiciu statului de aproximativ 14.600.000 euro”, potrivit IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care în baza mandatului european de arestare, a emis pe numele acestuia ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. Cel în cauză a fost escortat de poliţişti şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.

Politica